Нови репресии в МО: Божилов и Ангелов искат списък с членовете на легията!

Pan.bg 05 фев 2013 | 21:04 views (3797) commentaries(5)
img 5 февруари 2013
Дарик радио


Списъци с членовете военнослужещи на Българска офицерска легия „Раковски” е поискан от Министерството на отбраната. Това твърди председателят майор Иван Милов, който до скоро бе военнослужещ. По думите му нареждането е на началника на кабинета на военния министър Йордан Божилов към кадровите органи. От Министерството на отбраната отрекоха тази информация.
Според майор Иван Милов исканите списъци са притеснили членовете на Българска офицерска легия „Раковски”.
Директорът на Връзки с обществеността към Министерството на отбраната Митко Димитров отрече информацията да са изисквани списъци с членовете на Българска офицерска легия „Раковски”. Той обясни, че през 2009 г. е сключено споразумение за сътрудничество между Министерството на отбраната и Българска офицерска легия „Раковски”, което е изтекло в края на 2012 г. Сега е потърсен контакт с легитимно лице от легията, тъй като председателят - майор Иван Милов, вече не е военнослужещ, допълни Димитров.

Пред Дарик майор Иван Милов подчерта, че в Устава на легия „Раковски” е посочено, че председател може да бъде действащ военнослужещ или офицер от резерва.
В края на седмицата ще стане ясно кога ще бъде второто мирно шествие на военнослужещите. Обсъждат се две дати - 16 или 23 февруари. На 14 октомври миналата година военни от цялата страна излязоха на мирно шествие в знак на несъгласие с новата пенсионна реформа. От 2011 г. досега напусналите и съкратените от армията са близо 2500 военнослужещи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  OP 05 фев 2013, 22:57
   
  0
   
  0

  "Бил потърсен контакт с легитимно лице от легията, тъй като председателят - майор Иван Милов, вече не е военнослужещ". Ма плямпат си от МО, сякаш хората са тъпи. БОЛ "Раковски" е юридическо лице с публично известни седалище, адрес, телефони и пр. Физическите лица само опосредстват контактите между юридическите.
  Търсят начин да ги отстранят от диалога за сметка на легитимирането на удобната за тях Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната като единствена такава. Много активни станаха тия военни неправителствени организации в последната година. Явно големи комати са им обещани с идването на новия парламент и правителство. По-добре да се преименуват на ЧКР (ченгета, комуняги и рушветчии).

 2. #2
  Чукча 06 фев 2013, 14:06
   
  0
   
  0

  Абе кога ще спрете да титулувате тази жалка креатура Милов "майор"? Нали сами повтаряте, че не е военнослужещ? А и ми е много чудно, как ще открият кой е член на тази измислена организация, аз съм в армията от времето на Аспарух, ама до сега не съм виждал жив член на т.н. БОЛ "Раковски".

 3. #3
  Preslav 06 фев 2013, 14:07
   
  0
   
  0

  Ами да бе дошъл на шествието уважаеми Чукча. Там имаше доста живи членове на легията... Първото ти изречение пък е за рисайкъл бина...

 4. #4
  Чукча 06 фев 2013, 14:15
   
  0
   
  0

  Не, Преславе, на шествието имаше хора, които щяха да бъдат засегнати от т.н. реформи, никой не гарантира, че те членуват в т.н. БОЛ! "Опитът от войните" показва, че всеки, развиващ истерична активност в армията, всъщност се бори за собственото си оцеляване! Ти например нали познаваш онзи със клошарската брада, дето се явява представител на военноинвалидите и заема войнствени пози по медиите, "противопоставяйки се антисоциалната политика на МО". Не знам дали знаеш, но същия не възразява срещу удобното си офисче в същото това министерство и срещу обяда в стола на цена като за служители. Изобщо в днешно време позицията на бореца за правдини става все по-изгодна.

 5. #5
  опълченец 06 фев 2013, 14:44
   
  0
   
  0

  На министър Аню Ньойски ще му кажем следното:
  Как ще спреш участието на хилядите военнослужещи и цивилни служители, които уволни от МО и БА, в справедливите им протести? На тях какво ще им направиш? Ще им пуснеш военната полиция да ги налага с палките ли? Затова ли последния път ги беше дигнал по тревога?
  Как ще спреш смейства, роднини и приятели на военнослужещите? Как ще спреш хората, които са яли армейски хляб и съдбата на Българската армия и на отбраната на страната не им е безразлична?
  С какви мотиви ще се аргументираш, че премахваш поетапно придобивки и компенсации, които ти си гълтал цял живот като пеликан и при комунизма, при който беше активист на БКП, и при демокрацията, при която си главен ибрикчия на всяка власт? Как?
  Как ще запушиш устите на свободните граждани? С гласовете на такива като "чукча" от пенсионерската ти банда ли? Не виждаш ли, че по този начин омразата към предателското ти поведение вече става неистова?
  А на този "чукча" (нищо чудно това да е самият Аню Ньойски или някой от синовете му), ще кажем, че е аморален тип, щом си позволява да обижда офицери като майор Милов и като младши лейтенант Петър Велчев. Абе, боклук, ти знаеш ли при какви обстоятелства Велчев е станал военноинвалид? Ти знаеш ли, че още по Закон от 1925 г. на Н.В. Цар Борис ІІІ военноинвалидите имат като представителство в МО цяло отделение по обособен отделен щат? Знаеш ли че сега скапания ти господар Аню Ньойски тази единична символична бройка я е принизил до най-ниските нива на представителност? Яж си дажбата в стола на МО и не гладай в чуждите канчета, подлецо!
  Пизоваваме всички хора, на които паметта им още не се е изпарила, масово да подкрепим Легията - всички заедно - семейства, роднини и приятели, да им покажем, че не сме покорна рая!
  А на "опозицията" ще кажем: След изборите повдигане на обвинения за държавна измяна и превишаване на власт на Ньойския министър - разжалване и съд!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка