Alenia Aermachi представи нова версия на учебно-тренировъчния SF-260

Pan.bg 30 яну 2013 | 17:19 views (1919) commentaries(0)
img Димитър Ставрев, сп."Клуб КРИЛЕ"

Учебният самолет за начално и базово обучение SF-260TP вече е с нова "стъклена" кабина с дигитална авионика, нова многоспектрална оптична система и подобрена система за кондициониране извърши първия си полет в Венегоно (Италия). Самолетът е в финалния процес на изпитателната програма и вече има запитвания от потенциални клиенти за демонстрация на способностите му.
Новата авионика ще подобри конкурентоспособността на SF-260и ще му позволи да участва още по-добре на световния пазар за учебни самолети.
Дизайнът на кабината включва интегрирана авионика с 2 големи LCD екрана (6x8 инча), 1 контролен дисплей Control Display Unit (CDU) чрез който се управляват доста от функциите на самолета. Двата интегрирани полетни дисплея Integrated Flight Displays (IFD) дават информация за радиокомуникациите, многопосочната КВ (VHF) радионасочваща система (VOR), GPS, инерциалната система и полетните данни. Двете радиостанции осигуряват нужната резервираност на комуникациите и така дават пълна сигурност за пилотите.
SF-260 е сред най-продаваните на пазара на учебни самолети за начално обучение и досега са продадени над 900 единици. Пазарният интерес към самолета все още е голям и наскоро пожелали анонимност ВВС, оператор на самолета и в момента, са поръчали допълнителни 12 самолета.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка