Съветът по отбрана обсъди изпълнението на бюджета на МО и проекта на командна структура на въоръжените сили на оперативно ниво

Pan.bg 29 апр 2010 | 09:28 views (2588) commentaries(0)
img | БА

Отчет за изпълнението на бюджета на Министерството на отбраната за първото тримесечие на 2010 година бе представен вчера на Съвета по отбрана, съобщи Пресцентърът на МО. Анализът показва, че необезпечените договори и неразплатените задължения оказват негативен ефект върху състоянието на бюджета през първото тримесечие на годината. Като позитивни мерки се приемат наложената финансова дисциплина при разходване на средствата и предоговарянето на условия по поети ангажименти. Със своя заповед министърът на отбраната е дал указания за прилагането на приетия от Министерски съвет механизъм за уреждане на просрочените задължения по сключени договори за обществени поръчки, свързани с капиталови разходи и доставки до 31 декември 2009 г. и непогасени към 31 март 2010 година чрез „Българска банка за развитие”.
Членовете на Съвета по отбрана обсъдиха и проекта на командна структура на въоръжените сили на оперативно ниво, представен от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, се посочва в съобщението.
В заседанието, ръководено от министъра на отбраната Аню Ангелов, участваха заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар на отбраната Николай Милков, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев, командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов, началникът на Щаба по осигуряването и поддръжката генерал-майор Бойко Рабаджийски, началниците на Сухопътни войски, на Военновъздушните и на Военноморските сили генерал-лейтенант Иван Добрев, генерал-майор Константин Попов и контраадмирал Пламен Манушев, директори на дирекции в Министерството на отбраната, както и съветникът на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност контраадмирал Николай Николов.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка