Генерал-майор Нейко Ненов посети гарнизон Сливен

Pan.bg 29 яну 2013 | 07:34 views (2723) commentaries(0)
img www.landforce.mod.bg

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети гарнизон Сливен на 28 януари 2013 г. Той се срещна с командира, полковник Христо Стаматов, и с основния команден състав на Център за подготовка на специалисти (ЦПС).

На работната среща полковник Христо Стаматов изнесе брифинг, с който представи военното формирование. Генерал-майор Ненов посочи като гаранция за успех активността и ангажираността към задачите на всички нива. Той се спря и на окомплектоването с личен състав към момента, засегна въпроса за резерва, съхранението на техниката, състоянието и реда за използване на полигоните, възможностите за подобряване на работата и обучението, което извършва ЦПС, и мисиите, по които изпълняват задачи. Генерал-майор Ненов изтъкна важността на темата за човешките кадри. Той изрази своето мнение, че на всеки трябва да бъде дадена възможност да развие своите възможности, за да има и конкретен служебен принос. За целта е важно да се идентифицират хората с определен потенциал и да им се осигури допълнително обучение. „В резултат на това ще имаме подготвени кадри, на които да разчитаме, но трябва да имаме и гледна точка за тяхната реализация и служебно развитие” подчерта генерал-майор Ненов.

Генерал-майор Ненов изказа благодарност към военнослужещите за реализираното през отминалата година и изрази своята увереност за успешното изпълнение на задачите през 2013 г.

В края на срещата генерал-майор Ненов получи макет на танк.

По-късно през деня генерал-майор Ненов и полковник Стаматов проведоха работна среща с областния управител на област Сливен Марин Кавръков във връзка с взаимодействието между ЦПС и органите на местната власт.

За изпълнение на задачите по третата мисия на Въоръжените сили на Р България "Принос към националната сигурност в мирно време", ЦПС поддържа три формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за подпомагане на населението. Едното формирование действа при пожари, друго при зимни условия, а трето формирование е за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси. И трите формирования периодично биват включвани в действие при необходимост. Ползата от тяхната работа често е изтъквана и от областния управител Марин Кавръков, и от кмета на града инж. Кольо Милев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка