Президентът: В армията ни има напрежение

Pan.bg 27 яну 2013 | 22:22 views (4800) commentaries(11)
img Otbrana.com

Запитан за бъдещето на родната армия, след като упражни правото си на глас президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев, уточни, че тя е в тежък процес на трансформация: „Решенията са нелеки. Много поделения ще бъдат пренасочени, много правила и важни дейности, свързани с мобилността и с реформата в нашата армия, ще бъдат пренаписани. За мен е важно, че имаме дългосрочен план и ясна концепция, които са приети от всички. Разбира се, обаче има напрежение".

Държавният глава припомни, че в много други държави членки на НАТО възрастта за пенсиониране бе вдигната. Годините между 52 и 54 за висшия състав според него не са единичен случай. Напротив, почти всички НАТО-вски държави вече ги въведоха, посочи Росен Плевнелиев и допълни, че ние сме тези, които трябва да проявят малко повече характер и малко повече дългосрочна визия по въпроса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  awiator 27 яну 2013, 22:42
   
  0
   
  0

  Г-н Президент, това за дългосрочната визия и нуждата от проявяване на характер го обяснете на децата и жените на хората, които военната ни реформа изхвърли зад портала и остави без препитание. Но както се казва на чужд гръб и сто тояги са малко( да не използвам по-соления вариант на поговорката). Иначе т.н. процес на трансформация върви с пълни темпове и както сте я подкарали ще дойде в скоро време деня, когато ще рапортуваме на новите презокеански братя, че сме готови да дойдат и да ни гарантират националната сигурност ЛИЧНО....но тогава си спомнете за думите на Наполеон за чуждата и собствената армия

 2. #2
  todorb2000 27 яну 2013, 23:27
   
  0
   
  0

  Нито Президента знае, нито Премиера, но затова знае Обама или някоя сенатска комисия, за визията на Българската армия.
  Докога и до какво?
  До постигане на зависимост на ограничен суверенитет, с елементи на разпад на държавността...
  Това е политиката на новите атлантици.

 3. #3
  Cyber 27 яну 2013, 23:33
   
  0
   
  0

  52-53 за старшия състав. Много натовски армии вече ги въведоха.
  Първо въведоха ги като пределна възраст за получаване на максимална пенсия от 75 до 90 процента от последната заплата.
  Но можеш да получиш и половин заплата за пенсия още на 20 тата година. С това заробване принуждавате военните да стоят до 52 -54 и затлачвате системата. Какво е виновен майора. че след академия поради затлачването нито може да се издигне нито може да се пенсионира.
  Направете го като в американската армия. след 20 г получаваш 50 процента от заплатата в пенсия и всяка година да носи 1,5 процента. Да ама не ви отърва. Защото военните нямат право на протест да го духат. Оставка на всички. президента и правителството.

 4. #4
  Пенко Пенев 28 яну 2013, 00:03
   
  0
   
  0

  Господа президенте,премиер и министър,срамувам се,че служа при вас...И ако изобщо това е върховен главнокомандващ,значи аз наистина съм за преглед.

 5. #5
  podlizurko 28 яну 2013, 05:36
   
  0
   
  0

  Макар и главнокомандващ, тоя не знае за какво става дума.

 6. #6
  Наблюдателен 28 яну 2013, 08:32
   
  0
   
  0

  Господа офицери,
  погледнете кой съветва президента на Републиката по въпросите на националната сигурност и ще разберете защо президента се изказва така неподготвен. Ето този - Генерал-майор от резерва Стоимен Цветанов Стоименов е роден на 24.09.1942 г. Политически офицер, висша номенклатура на ЦК на БКП. Защитава дисертация с вселенски важната и интересна тема: „Партийното ръководство на Комсомола в БНА в етапа на изграждане на развито социалистическо общество”. С тази тема той става „кандидат на военните науки” във Военна академия „Г.С. Раковски”, по научна специалност „ПС и ППР в БНА” (партийно строителство и партийно-политическа работа). Днес, заради този необикновен и много важен научен принос той се кичи с титлата „доктор на военните науки”.
  Не разбирам какво повече искате?

 7. #7
  Reserve officer 28 яну 2013, 10:05
   
  0
   
  0

  Добро утро, г-н президент. Напрежението в МО и БА се появи веднага след триумфалното влизане на политическата пеперуда Аню Ньойски в МО и няма да изчезне, докато тази прокълната реваншистка фигура на професионален ренегат и предател не напусне сградата на "Дякон Игнатий" 3. Заедно с пенсионерската му банда...

 8. #8
  rednik 28 яну 2013, 12:04
   
  0
   
  0

  kakvoto ni e dargavata takava ni e armiiata.Gospodin prizident za boga ta vie ste glavnokomandvast na armiiata vzemeti merki nai nakraia ako mislite 4e 25 xiledna armia ste si opazim granicite i to zle vaorageni po dobre se podaite ostavkata.Do sega vie nese namesixte po edin vapros za armiata kakav glavnokomadvast te togava.Stiga sne bili podlogi na 4ygdi dargavi.

 9. #9
  главноНЕкомандващ 28 яну 2013, 15:17
   
  0
   
  0

  Що се чудите на плевнята че не е в час? Та той жена си не може да накара да се държи като президентша, а вие искате да строи цял военен министър... Няма как да стане. Ако бях на негово място, щеше да ми е неудобно да ми взимат за почест, щото и той подкрепя "реформите" на Ньойския...

 10. #10
  Тони 28 яну 2013, 16:06
   
  0
   
  0

  Напрежение в Армията вече няма!
  Напрежение ще има, когато свърши кризата през лятото на 2015г.
  Тогава ще намалеят желаещите да служат в Армията, а тези които имат 18г. ще я напуснат.
  Много по лесно е да трупаш трудов стаж в цивилизацията, отколкото в Армията!
  Така че, споко за сега!

 11. #11
  Загрижен 28 яну 2013, 21:34
   
  0
   
  0

  Господин главнокомандващ, загрижен съм от засилващата се невъзможност да преодолеете говорните си дефекти. Вашето достолепно поведение е допълнено с неясен, понякога изглеждащ нелогичен изказ и помпозни думи, придаващи Ви ореол на измъченик, което явно е част от планирана президентска стратегия. Семейното Ви състояние, плод на обмислена и дългосрочна визия, преминава през мъчителни и трудни процеси на трансформация. Във Вашето положение не бива да се тревожите за бъдещето или настоящето на армията или страната. Те ще се оправят без мъдрото Ви невмешателство. Недейте трупа излишно напрежение в себе си.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка