Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2009 г. разгледаха депутати от ресорната комисия

Pan.bg 15 апр 2010 | 13:52 views (2860) commentaries(0)
img Агенция Фокус
Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2009 г. бе разгледан на заседанието на комисията по външна политика и отбраната, предаде репортер на Агенция „Фокус”. След заседанието военният министър Аню Ангелов обясни, че документът е за сведение на цялата общественост. По думите му докладът е една отправна точка за това как в бъдеще да работи министерството по отношение на отбранителната политика за осигуряването на нуждите на обществото.
„Целта на това упражнение бих казал е навременно да се разгледа на основата на пресни впечатления от миналата година оценката за това, което е направено, и най-важното е да даде основните направления как да се развива военната политика за 2010 г. Тях ги има в доклада накрая”, каза министърът.
Ангелов е приел само една критика по време на заседанието, че в системата на отбраната работят и други организации – като Министерството на външните работи и други институции – като разузнавателните служби, включително и МВР.
Ангелов обяви, че се готви доклад за националната сигурност, който ще засегне общите аспекти на сигурността въобще. „Смятам, че докладът дава възможност да сравняваме какво представлява българската армия в сравнение с другите армии – от една страна като численост спрямо на глава от населението, от друга страна като разходи и издръжката на всеки един. Този доклад трябва да бъде приет като един размисъл за това какво е постигнато и какво трябва да се постигне със средствата, които имаме – да се постигне един баланс между желание и възможности, между ресурси и численост, техника и въоръжение, за да може БА да си изпълнява задачите”, каза Ангелов.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка