Кога Аню казва истината? Сега или друг път? На маймуни ни обърнаха

Pan.bg 16 окт 2012 | 13:00 views (2960) commentaries(2)
img В.МОРСКИ ВЕСТНИК

(заглавието е на ПАН.БГ)

ПИСМО ОТ МАЙМУНАРНИКА

Бай Янко, бай Янко, защо не си гледаш лозенцето с десертното грозде и розовия шопар в кочината, ами си се захванал да мътиш водата на политиците? Какво е това опако „обаче”, с което си се нахвърлил на господин министера на войната? Не знаеш ли, че е твърд воин от старата школа и ако нещо не го засяга лично – „ни шагу назад!” Нашата войска е градена по тертипа на старата руска царска армия, а там едничката привилегия на офицера е била да се жертва за цар и отечество. И заплатките им са били мижави, и животецът им – кучешки, та са ги поощрявали да си търсят богати моми за женене. И при нас било така, офицерът е имал право да пътува във влака единствено в първокласно купе, само слугинята и ординарецът – в третокласно. Това с една заплатка можеш ли си го позволи, ако не е бабалъкът насреща? А войникът – „измокрен, гладен, уморен”, забрави ли? И как няма да е разярен с такъв хал, на това му се вика психологическа закалка, мене питай! Като го изтърват от казармата и той одма „простора цепи разярен”, ако не на бойното поле, то пред някоя дискотека.
Малка ни била армията, ами ако е по-голяма, какво ще я правим? Я по-добре вземи да попиташ колко български левчета са дадени през 2011 г. за бойна подготовка на фрегатата „Смели”, например, колко моточаса е навъртял зад чекръка средностатистическият механик-водач на танк и колко часа полети се падат на един летец-ентусиаст от ВВС-то! Няма да се притесняваш, дори ти с килийното си образование ще можеш да ги пресметнеш, едноцифрени числа, само нема да се плашиш! И да не вземеш да питаш за левчетата, похарчени за други иширети, защото това си е живо заяждане.
Питай и кой им навива ключетата, джанъм, на тези наши пусти министри? Преди има-няма месеци Аню твърдеше, че военните нямат привилегии – имали, мама му стара! Ама той кога казва истината, сега ли или друг път? Ех, ако знаехме кой държи ключето, перваме го през ръцете и толкоз, ама като не ни казват! Обаче, (виж ми акъла, повлякох се и аз по тебе!) ситуацията в България зорко
се следяла от „Евромил”, даже щели да информират световната общественост, а нашите викат, че въвеждали европейска практика. На маймуни ни обърнаха пак, да знаеш!

ПИСА РЪКА МАРИНОВА
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ум Белия Делфин 16 окт 2012, 17:40
   
  0
   
  0

  Когато евреите се връщат от жътва

 2. #2
  General Stonewall Jackson 17 окт 2012, 18:21
   
  0
   
  0

  "Кога Аню казва истината?"
  Аню Ньойски никога не казва истината! Проследете изказванията му като "военен експерт", заместник-министър и министър и ще се убедите сами.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка