На чий задник се прокарват новите риформи в армията?

Pan.bg 15 окт 2012 | 18:31 views (3532) commentaries(13)
img morskivestnik.com
Заглавието е на Pan.bg

Странни, много странни неща стават в редовете на малката, но боеспособна Българска армия. Военният министър и някогашен генерал Аню Ангелов (Каналията Янчо Бакалов е работил под негово ръководство и ми е казвал, че цени и уважава едновремешните му качества на командир и организатор – бел. авт.) казал, че ще даде Легията под съд. Ако беше онази Легия, в която някога се редяха Георги Раковски и Васил Левски, имаше да им тръска таратанците, ама ядец. Те, милите, са отдавна в гроба, а днешните легионери да ги сочиш с ... такова, нали се сещате! Обаче, те не искали големи заплати, а ранно пенсиониране. И не изразявали мнението на тези, дето изразявали друго мнение, което и президентът знаел, само дето не казват кои са тези „други”. Обаче, реформата си върви и няма спиране. Накъде върви – то не е ваша работа. Важното е, че военните нямат право на синдикат (вж. интервю на един някогашен генерал пред БНТ). Обаче имат (вж. Легия „Раковски”). Само дето май си нямат, иди ги разбери. Ако попитате в „Евромил”, по Европата военните си имат синдикати, та пушек се вдига. В Германиите, например, ката година водят преговори за размера на заплатите и все нещо се споразумяват около индекса на инфлацията. Обаче у нас няма инфлация, а Синдикатът си е бамбашка работа. И ние си имаме тук-там, обаче без военните. Винаги сме имали и пак ще имаме, защото не „се гаси туй, що не гасне” и далаверата няма край, ама не е за всеки.
Каква далавера ли, искате да ме попитате? Ексик олсун, айол, грешка има, стар човек, объркал съм се нещо, не ми вземайте вяра! Обаче, ако вземете да се поогледате тук-таме – кой знае? А ако се надигнете да погледнете по-назад във времето и да наложите данни и факти от военната кариера на екс-генерала Ангелов върху риформираните реалности, може и да ви засърби около гъзо. Например, той е завършил военно училище през 1966 г. и през 1971 г., от длъжност „командир на самостоятелен взвод”, е приет за слушател във Военната академия. Обаче, сега това няма как да се случи, защото по риформираните правила не му достига нито длъжност, нито прослуженото време. А на Централния зенитен
полигон, където е започнал офицерската матема, няма кой знае какъв простор да смае света с военните си подвизи.

След завършването на академията е назначен на високи и отговорни длъжности, включително и за командир на бригада ПВО, без да е минал през батарейното и дивизионното звено, обаче. По най-новите риформаторски критерии за атестиране на господа офицерите щеше да лиже прах от подметките на заклетите войскари! След бригадата е назначен за началник-щаб и командващ на ПВО на Сухопътните войски, обаче. Там някъде е станал и генерал. Обаче, по риформаторския списък на висшите командни длъжности май и генерал нямаше да го видим. От Сухопътни войски, през 1994 г. е назначен за заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия. Какъвто вече нямаме, обаче. И като така, още през 1992 г. можеше да бъде освободен от войската поради несъответствия (вие си ги знаете), на 52 г. възраст и по неговия аршин - без право на пенсия. Обаче, задава се вярната му служба под знамената в Лондон като военен аташе (тризвезден генерал!). Мустафа Кямал Ататюрк е бил аташе на Турция в посолството й в София със звание майор, също и бъдещият генерал Владимир Стойчев, пак в пустия му Лондон, но на кого му пука?

Службата на сегашния министър на войната приключва във Военна академия в София, все като тризвезден генерал, на 60 години. Да е жива и здрава риформата, обаче, иначе пак ядец!

Ето го обяснението за ревностното прокарване на все нови и нови риформи и риформички в редиците на все по боеспособната ни армия. На чий задник, обаче?
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Faust 15 окт 2012, 18:43
   
  0
   
  0

  Все още има хора, които помнят как на партийните събрания комуниста Ангелов е заклеймявал упадъчното им поведение и нежеланието им да претворят в деле идеите на Партията. И изведнъж... Най-големия реформатор и демократ. Неведоми са пътищата господни.

 2. #2
  15 15 окт 2012, 19:26
   
  0
   
  0

  ето още едно потвърждение ,че който за нищо не става го изпращат в ВА, да не пречи, атой вземе да се върне началник и т.н. и т.н. та министър!!!!!

 3. #3
  итс 15 окт 2012, 19:59
   
  0
   
  0

  Това не са нито "реформи" нито "риформи" а ЕКСПЕРИМЕНТИ С БА!!А е ясно че се правят на задника на редовите военни а не на генералските!!

 4. #4
  изкуфелия старец 15 окт 2012, 20:19
   
  0
   
  0

  Колеги, не отклонявайте темата. Никакво пиене на вода, само ново шествие и то на него да отидат всички иначе няма да се оправят нещата. Не бъдете страхливци. Ножа е опрял до кокала и няма какво повече да губим. Нищо на никого не могат да направят. Ако всички сме заедно значи сме силни и никой не може да ни спре. Затова на 21.10.2012 г. отново на площада. Най-накрая трябва да покажем на "изкуфелия старец" и ББ, че не сме "рая покорна".

 5. #5
  изкуфелия старец 15 окт 2012, 20:40
   
  0
   
  0

  Колеги защо мълчите. Никой нищо не коментира. Изглежда, че сте доволни от риформите на дядо Аню. Изглежда това заслужаваме. Да ни мачкат и да си мълчим. Даже в сайтовете вече ни е страх да пишем. Срам за българското войнство.

 6. #6
  като че ли.. 15 окт 2012, 20:48
   
  0
   
  0

  Май удариха сайта на МО. От един час вече не се отваря. Утре анонимните пак ще декламират несъгласие

 7. #7
  krazy 15 окт 2012, 21:18
   
  0
   
  0

  Колеги каква реформа,като ни командват пенсионери и армията стана СТАРЧЕСКИ ДОМ??? На протеста си показахме българския манталитет само можем да изразяваме мнение зад завесата!!! С нашето мълчание сме доволни и на 60 години трудов стаж и дано да доживеем да вземем пенсия!!

 8. #8
  бай Чепик 15 окт 2012, 21:36
   
  0
   
  0

  верно са треснали сайта на Джаба

 9. #9
  бай Чепик 15 окт 2012, 21:49
   
  0
   
  0

  как ни ебава тоя мазен балон,нямало да се съгласи с гейчето Дянков ако даде под 10%,не че се съгласи ами и от нашите пари си направи реклама,тия проценти дет уж ги е договорил нали са от нашия бюджет,от икономий и секви мизерий на наш гръб.Какви проценти тогава дава гейчето? Никакви.

 10. #10
  s 15 окт 2012, 22:02
   
  0
   
  0

  Колеги, стига сме/сте писали "мъдри мисли" и глупави препратки!!!
  Срам ме е , че само драскаме тук, а вчера на шествието бяхме едва не по-вече от 200 човека! А иначе тук разпъваме АНЮ и този и онзи.
  Браво на Легия "Раковски" за организацията!
  Нямам координати на никого от Легия Раковски, но предлагам:

  1. Да се организира ново шествие, но този път координирано не само в София, а и навсякъде в България.
  2. Легия Раковски да създаде организация за това, мисля, че с помоща на ПАН.БГ и Интернет това е възможно, става много бързо и да не се губи ценно време.
  3. Хорато, които дойдохме на 14.10. видяхме, че няма нищо страшно, мисля, че вече и други ще се престрашят.
  4. Майор Милов , поздравления за всичко, много добре и точно подбрани думи. Търсете медиите, изпратете това което искаме до всички възможни институции, ние сме с Вас.
  5. Мисля, че нищо не е загубено, всичко едва сега започва. Медиите отразиха неочаквано широко и добронамерено всичко, така, че сме на прав път.
  6. Колегите от други гарнизони извън София, можете да почнете да си създавате организация, не чакайте някой да ви каже как.
  7. Има много наши бивши колеги в тази група - помогнете ни, не само с думи , а с реални дела и организация във вашите населени места, Вие знаете как, а и сте по-неуязвими от нас.
  8. Има много наши съпруги и роднини, безработни, нека и те се включат.
  9. Стига писане - действия, действия и действия!

 11. #11
  незнайният войн 15 окт 2012, 22:19
   
  0
   
  0

  да се организира- кой да се организира. та нашата боеспособна армия се събира вече на всеки провинциален стадион с правостоящите. от коя организация вече не сме по малки и незначителни. в бойните поделения духа е или е близо до 0. На никой не му пука дали ще служи на родината (лъжа- на управлението- т.е. на частни интереси, както и много пъти се е случвало в историята за така наречената платена армия)Незнам за какво си говорим- за професионализъм, за реформи, за идеали, за самочувствие, за принципи- това всичкото го няма вече. В казармата както и в деградиралото към момента разпадащо се общество ценностите изчезнаха и човек за човека е вълк. Ако си говорим за стълбовете на обществото- семейство, училище, правителство, армия и т.н. може само да си направим сметка какво стана с нашия стълб който крепи държавността. Дори и в нашата родна казарма ако забелязвате промяната за 4-5 години само, общочовешкото, сплотеността и колектива са разрушени. Всичко прогни покрай ....... Не министъра, а системата на самоизяждане и моментно оцеляване които ни се налагат година след година, ни правят все по незначителни и ни доближават до онази позорна армия, в която няма интелект а се роботизира и произвежда единици по калъп- лесно манипулативни и функциониращи за момента на ползване.

 12. #12
  Kolyo 16 окт 2012, 12:47
   
  0
   
  0

  Малко сме, слаби сме (до тук я докарахме с трансформацията на силите и оптимизирането на числения им състав)

 13. #13
  Boy-scout 7th Cavalry 17 окт 2012, 11:01
   
  0
   
  0

  На всички вече е ясно, че генерал-министъра Аню Ньойски системно отнема права, от които той лично се е възползвал. Професионалния партийно-политически ренегат вече пет пъти си смени боята. Това не му пречи да се издува като пуяк пред медиите и да се самообявява за "експерт". Протест без участието на военнопатриотичните съюзи, които могат да поискат оставката на Аню Ньойски, ще е само едно напразно усилие. Тази оставка трябваше да му я искат още като написа пълната с лъжи и ньойски постановки Бяла книга. Нали се праскат, че са защитници на армията? Защо тогава оставят Аню Ньойски безпроблемно да я разсипва? Тогава никой не го спря и Анчо се развихри. Четете внимателно и ще видите как подхлъзна депутатите да я приемат овчедушно като послушно стадо. Гласуваха за Териториален резерв, който не се състоя и определиха числеността на кадровата армия на 20500 души и 3400 резервисти! Нов Ньой прокаран от Ньойски министър. Позор за нацията и срам за пагона!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка