МВР отказа увеличение заплатите на полицаите

Pan.bg 10 окт 2012 | 11:35 views (2189) commentaries(0)
img Заплатите на служителите в системата на МВР няма да бъдат увеличавани, потвърди пред news.bg председателят на протестиращия синдикат Валентин Попов.
„Това, което чухме е, че с 60 лв. ще се увеличи единствено порционът на служителите в МВР", посочи той. Няма да се водят разговори и за промени в нормативната уредба, обясни Попов и бе категоричен: „Това разбира се не ни устройва".
Синдикалистът сподели, че днес са получили писмо на министъра, което е едномесечно предизвестие за прекратяване на взаимодействието между ръководството на МВР и Синдикалната федерация на служителите в системата.
Валентин Попов обяви, че тази ситуация ще бъде обсъдена в синдиката и в близките дни ще дадат пресконференция по темета.
На въпрос дали ще застанат зад военните в техните искания да се запази начинът им на пенсиониране, Попов посочи: „Подкрепяме колегите. Нямаме официални контакти, но ще ги подкрепим, ако протестират".
Малко по-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че на извънредно заседание на Съвета за социално партньорство, на което са присъствали всичките 6 синдикални организации в МВР, е постигнато консенсусно решение за повишаване на размера на левовата равностойност на храната. Предвижда се средствата за това да дойдат от икономии в рамките на бюджета на министерството.
Припомня се, че през 2011 година т.нар. порцион е увеличен с 30 лева, а от май тази година заплащането на служителите, работещи по трудови договори е нарастнало с 5%. От този месец се дава възможност на около 30 хиляди души от системата на МВР, които работят на 12 и 24-часови смени, да получават всеки месец ваучери за храна на стойност около 40 лв., съобщават от пресцентъра на Вътршното министерство
Официално е съобщено, че с писмо на министъра на основание на чл.41 от Споразумение №I-26425 от 17 септември 2011г. с едномесечно предизвестие се прекратява споразумението между ръководството на МВР и Синдикалната федерация на служителите в МВР. Сътрудничеството с останалите синдикални организации ще продължи в рамките на Съвета за социално партньорство.
Припомняме, два протеста проведоха МВР служителите през септември. Те поискаха да им бъдат повишени заплатите с 25% от 1-ви януари, да бъде лимитиран извънредният труд до степен, в която може да бъде заплащан или овъзмездяван от министерството. Министърът на вътршните работи Цветан Цветанов заяви, че протестът на полицаите граничи с цинизма.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка