Сайтът на МО: Министър Ангелов се срещна с новия посланик на САЩ, заминава за Брюксел, а ген.Симеонов - в Йордания

Pan.bg 09 окт 2012 | 00:03 views (1857) commentaries(1)
img ВО НА МО

Министър Аню Ангелов прие посланика на САЩ в Република България Н.Пр. Марси Б. Рийс

Министърът на отбраната Аню Ангелов прие посланика на САЩ в Република България Н.Пр. Марси Б. Рийс, днес, 8 октомври. Това е първата среща между двамата от началото на мандата на посланик Марси Рийс.
„В сферата на отбраната сътрудничеството между България и САЩ е стратегическо и продължава да се задълбочава в редица области и инициативи”, заяви министър Аню Ангелов и посочи като пример, че само през изминалата година процентът на съвместни учения е повишен значително.
Той очерта доброто взаимодействие при използването на съвместните българо-американски съоръжения и изтъкна, че то трябва да продължи и в бъдеще, като използваемостта и значението на полевия учебен полигон „Ново село” трябва да е все по-голямо за двете страни и за региона. Изграждането на съоръженията ще приключи до края на годината и той ще е готов за оперативно използване.
Министър Аню Ангелов изрази висока оценка за доброто взаимодействие при подготовката на първата батальонна бойна група, чиято сертификация предстои на 19 октомври във Хохенфелс, Германия. Той изтъкна и значението на редица програми на американското правителство за обучение и подготовка на военнослужещи от българските въоръжени сили, като FMF, IMET и др., през които са преминали стотици служители от системата.
Министър Ангелов и посланик Марси Б. Рийс обсъдиха и сътрудничеството на въоръжените ни сили с Националната гвардия на щата Тенеси, чиито представител ще се включи в работата на Центъра на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, приоритетен проект на България по инициативата за „Интелигентна отбрана”. Те разговаряха още за взаимодействието на войските на двете държави в Афганистан и за хода на операцията на ISAF.
Министър Ангелов пожела успешен мандат на Н.Пр. Марси Б. Рийс, която сподели мнението си, че отношенията между България и САЩ са отлична основа, върху която всеки посланик би искал да работи и надгражда.

image

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

Министърът на отбраната Аню Ангелов Министърът на отбраната на Република България Аню Ангелов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 9 и 10 октомври в Брюксел. В
рамките на двудневната среща ще се проведат заседания, касаещи операциите KFOR и ISAF.
Министър Ангелов ще вземе участие и в заседание на Северноатлантическия съвет във формат министри на отбраната, на което ще бъдат обсъдени многонационалните проекти и усъвършенстването на процеса на отбранително планиране на НАТО, балансът между ресурси и способности и пакетът отбранителни способности на Алианса.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов заминава на официално посещение в Хашимитско кралство Йордания


Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов заминава утре, 9 октомври, за Хашимитско кралство Йордания.
По покана на председателя на Обединения щаб на Йорданските въоръжени сили генерал Машал Ал-Забен, генерал Сименов ще проведе разговори в Генералния щаб на Хашимитско кралство Йордания.
Ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите на двустранното военнотехническо сътрудничество между Българската армия и Йорданските въоръжени сили и ще бъдат разгледани възможностите за неговото разширяване.
По време на визитата си генерал Симеонов ще посети командването и тренировъчния център на Силите за специални операции.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Звезден прах 09 окт 2012, 17:24
   
  0
   
  0

  Дали може така да ги няма и двамата първи в МО?
  Навремето нямаше такъв вариант.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка