Инспектират изпълнението на операцията по прочистване на войсковия район в Челопечене

Pan.bg 13 апр 2012 | 08:16 views (2386) commentaries(0)
img Инспектират изпълнението на операцията по прочистване на войсковия район в Челопечене

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев посети вчера, 12 април, войскови район № 2138 – Челопечене, за да инспектира изпълнението на операцията по прочистване на терена. С него бяха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и кметският наместник на Челопечене Тодор Василев.

„Тук сме, за да проследим цялостния процес и да се уверим, че се спазват всички правила, гарантиращи безопасността както на ангажираните военнослужещи, така и на местното население”, каза заместник-министър Радев и добави, че няма забележки към изпълнението на операцията. Той изрази благодарност към жителите на Челопечене за проявеното търпение и припомни, че основна цел на прочистването на района е гарантирането на тяхната сигурност.

От началото на операцията по прочистване на войсковия район в Челопечене са открити 94 743 бр. боеприпаси и взривни остатъци, като броят на унищожените е 58 671. Задачите по прочистването се изпълняват от специализирана тактическа група от Българската армия във взаимодействие със служба „Военна полиция” и Военно медицинска академия, съвместно със специалисти от САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка