Решиха: В кризата наливат още пари в "златното" военно НДК!

Pan.bg 12 апр 2012 | 00:39 views (2338) commentaries(1)
img Otbrana.com

Правителството взе решение за предоставяне на допълнителни средства в размер до 9 624 882 лв. от Централния бюджет по бюджета на Министерството на отбраната за завършване изпълнението на обект „Национален армейски комплекс - кино-конферентна зала и хотелски комплекс". Това съобщиха от правителствената информационна служба.
По бюджета на Министерството на отбраната през 2011 г. са предоставени от централния бюджет финансови средства в размер до 10 000 000 лв., за финансиране на дейностите, свързани с изпълнението на обект „Национален армейски комплекс - кино-конферентна зала и хотелски комплекс". От посочената сума, заради сложността за завършването на обекта, както и с процедурите за провеждане на обществени поръчки при стриктното спазване на законовите изисквания, до края на 2011 г. са усвоени едва 375 118 лв.
Средствата по постановлението през 2011 г. са осигурявани на база на действително извършени разходи от бюджета на Министерството на отбраната, като Министерството на финансите извършва текущо компенсаторни промени между централния бюджет и бюджета на МО за 2011 г.

Необходимостта от продължаване на целевото финансиране на обекта се налага от неговата значимост за Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната, както и за да се даде възможност за финализиране на стартираните през 2011 г. процедури по Закона за обществените поръчки, за разплащане на изпълнените дейности и за завършване на обекта като цяло.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Stoian377 14 апр 2012, 11:19
   
  0
   
  0

  Кое точно от тоя измислен проект е значимо за Миннистерството на отбраната?Да може после смотания пенсионер министъра и министър-председателя да се кипрят на червени килими и да ги снимат ли?Или това да продължават да се наливат пари в разни близки фирми?Или и двете?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка