Във ВА "Г.С.Раковски" се проведе кръгла маса по въпросите на логистиката

Pan.bg 11 апр 2012 | 08:02 views (2151) commentaries(0)
img Във ВА „Г.С.Раковски“ на 09 и 10 април 2012 година се проведе „кръгла маса“ по въпросите на логистиката във въоръжените сили на Република България в която взеха участие представители от дирекциите към Министерството на отбраната, ВА, ВМА, СКС и видовете въоръжени сили.

Директорът на дирекция „Логистика” бригаден генерал Живко Михайлов откри форума в присъствието на началника на ВА „Г.С.Раковски“ комодор Димитър Ангелов.

Първият ден бе посветен на логистичното осигуряване на операциите. Представетели от дирекция „Логистика” и катедра „Логистика” от ВА „Г.С.Раковски“ изнесоха лекции както следва: „Развитие на концепциите и доктрините на НАТО” и „Национален поддържащ елемент” от началника на катедра „Логистика” полковник доцент Мирослав Димитров; „Планиране на логистичното осигуряване” от полковник Димитър Велчев - дирекция „Логистика”; „Поддръжка на въоръжението и техниката в операции” от полковник доцент Румен Пенчев; „Поддръжка от страната домакин” от полковник Георги Марчев - дирекция „Логистика” и „Организация на медицинското осигуряване” от доктор Стефан Узунов. След всяка лекция се проведе и дискусия по разгледаните въпроси.

След това се пристъпи към обсъждане основните раздели на доктрината за логистика и бяха набелязани бъдещите дейности по доразработването и, както и сроковете, в които отговорниците следва да представят готовите материали.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка