Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MISSILE.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

„Магията на ракетите” с изложба в кюстендилския музей

Pan.bg 10 апр 2012 | 07:49 views (2407) commentaries(0)
image" alt="img" /> „Магията на ракетите” с изложба в кюстендилския музей

Даниела Стоименова (от www.otbrana.alle.bg)

С „Магията на ракетите” в зала „Стримон” на кюстендилския музей провокираха интереса на малки и големи. С десетки ракетни модели, сред които експериментални и изследователски, макети на японска ракета-носител организаторите проследиха развитието на ракетомоделизма от зараждането му в средата на 60-те години на миналия век до наши дни. В експозицията бяха показани фотоси и голяма колекция от отличия, завоювани през годините от кюстендилските моделисти на световни, европейски и национални първенства. В двора на музея бе и най-голямата ракета „Черешка 2010”. Изложбата е подготвена от членовете на Школата по ракетомоделизъм при ОДК-Кюстендил и Клубът по аерокосмически технологии „Зодиак” при читалище „Зора”.

„Тази изложба е уникална и забележителна. Клуб „Ракетчик” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва има съвместна дейност с Обединения детски комплекс от три години. Тази дейност се изрази в подготовката и провеждането на изстрелването на „Черешка 2010”. Ние сме горди, че заедно с тези прекрасни хора си сътрудничим. Горди сме, че те спечелиха много национални и европейски състезания”, каза полковник от запаса Георги Чанев, дългогодишен председател на клуб „Ракетчик”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка