Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/BG11.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

В Националния военноисторически музей ще бъде представен „Алманах на Сухопътните войски на България”

Pan.bg 09 апр 2012 | 14:40 views (2946) commentaries(0)
image" alt="img" /> В Националния военноисторически музей ще бъде представен „Алманах на Сухопътните войски на България”

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев ще присъстват утре, 10 март, на представянето на книгата „Алманах на Сухопътните войски на България” в Националния военноисторически музей. Книгата е дело на екип от музея и е създадена по съвместен проект с Асоциация на Сухопътните войски на България и Фондация „Българско военноисторическо наследство”.

С издаването на „Алманах на Сухопътните войски на България” се поставя своеобразно начало на отбелязването на 100-годишнината от Балканските войни, тъй като създателите му го посвещават на героизма на Българската пехота, проявен по време на битките.

Съдържанието на книгата се базира на съществуващата научна литература и на сведения от мемоари и спомени. Богатият илюстративен материал включва 250 оригинални фотографии от фонда на Националния военноисторически музей, повечето от които не са показвани до момента.

Премиерата на книгата ще бъде на 10 април, вторник, от 11.00 часа в Националния военноисторически музей. Заповядайте!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка