Августина Цветкова проведе работна среща с бригаден генерал Майкъл Билс

Pan.bg 07 апр 2012 | 07:18 views (2067) commentaries(0)
img Августина Цветкова проведе работна среща с бригаден генерал Майкъл Билс

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова проведе работна среща със заместник-началника на щаба на Сухопътните войски на САЩ в Европа бригаден-генерал Майкъл Билс.

По време на разговорите заместник-министър Цветкова благодари за предоставената възможност български военнослужещи и щатни подразделения да се обучават в Тренировъчните центрове на Силите на САЩ – Хохенфелс и Графенвьор, Германия и за оказаната помощ при подготовката на Първата батальонна бойна група.

От своя страна бригаден генерал Майкъл Билс отбеляза, че е изключително впечатлен от високото ниво на подготовка на българските военнослужещи. Той посети военно формирование 34 750 – Карлово, където се подготвя Първата батальонна бойна група. Бригаден генерал Билс присъства и на част от занятията за противодействие и откриване на импровизирани взривни устройства – мероприятие от Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения през 2012 г.

По време на срещата бяха дискутирани още въпроси, свързани с използването на българо-американските съвместни съоръжения у нас, както и с бъдещите тренировки и учения.

От българска страна на срещата присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, съпредседател на Съвместената комисия по прилагане на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, полк. Явор Матеев, началник на отдел „Съвместни съоръжения” в Министерството на отбраната, а от американска страна Сюзън Сатън, заместник-посланик на САЩ у нас и капитан ІІ ранг Марк Имблум, началник на Офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ у нас.

По-рано бригаден генерал Майкъл Билс проведе среща и с командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Двамата обсъдиха дейностите по подготовката на Първата батальонна бойна група и набелязаха предстоящите задачи във връзка с нейната сертификация през месеците октомври и ноември тази година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка