Холандци създадоха летяща кола за борба със задръстванията

Pan.bg 06 апр 2012 | 12:38 views (2771) commentaries(0)
img EkipNews.bg

Ако натовареният трафик и труднопроходимите маршрути, не ви се нравят, то вече има решение. Прелетете с колата си над тях. Това е възможно след като компания в Холандия създаде автомобил-хеликоптер. Летящата кола вече успешно е преминала техническите тестове и сега нейните създатели търсят финансиране, за да я пуснат в масово производство.
Летящият автомобил вече не е само част от сюжет на фантастични холивудски продукции. Холандска компания създаде кола, която може да лети, а през март месец успешно бяха направени и тестове на новия вид возило.
Колата, наречена PAL-V, може лесно да се отдели от земята и да полети. Необходимо й е 165 метра трасе за набиране на скорост. Максималната скорост на колата- хеликоптер е 180 км в час, както на земята, така и във въздуха.
Освен шофьорска книжка, водачът на подобен автомобил ще трябва да притежава и лиценз за любител пилот. Летящата кола дава пълна свобода и мобилност на хората и може да се използва в много сфери на обществения живот.

"Основно сме се насочили към частни клиенти. Но ние вече разговаряме с полицията да въведат летящия автомобил в свои акции. Освен това тази кола може да се използва от бърза помощ. Лекарите могат бързо да достигнат до отдалечени места, които са труднопроходими с обикновена кола", казва Робърт Дингеманс, идпълнителен директор на компанията, създала летящия автомобил.
PAL-V е значително по-безшумна от истински хеликоптер, излита и се приземява с ниска скорост и е изключително лесна са управление, което я прави и в едно от най-безопасните транспортни средства, обясняват нейните създатели.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка