Ангелов: Избързахме с професионалната армия

Pan.bg 06 апр 2012 | 11:44 views (2745) commentaries(3)
img ТРУД

Професионализацията на Българската армия бе преждевременна, по план това трябваше да стане не през 2008 г., а през 2010 г., заяви министърът на отбраната Аню Ангелов вчера.
Ние обаче се изсилихме и за разлика от други държави, които извървяха този път за 1-1,5 г., го направихме за 6 месеца, каза Ангелов. По думите му прибързването продължава да оказва влияние върху качеството на войската. Професионалната армия обаче няма алтернатива, изграждането е динамичен процес, който ще продължи без краен срок, каза още министърът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  идвам от гората 06 апр 2012, 12:07
   
  0
   
  0

  "Професионалната армия обаче няма алтернатива...."

  ?!?

 2. #2
  запасняк 06 апр 2012, 14:12
   
  0
   
  0

  Колкото генерал министъра Аню Ньойски е експерт и професионалист, толкова и армията ни е професионална!!! А иначе той е спец по политическото пребоядисване и плювните по предишните!!!

 3. #3
  втори запасняк 13 апр 2012, 20:42
   
  0
   
  0

  Запасняк, какво лично ти е сторил министър Аню Ангелов та толкова плюеш по него. Ако тази злъч ти е необходима, за да се разтовариш от обиди, които лично той ти е докарал, разбираема е реакцията ти. Но никак не е подходящ прякора, който си му измислил и всячески се стремиш да го наложиш. Точно при него няма повод. Е, ако служил на последната ни подводница и ти е мъка за нея, че я маха, разбирам болката ти. Но толкова много поделения бяха закрити преди него, че трябва спокойно да наречеш Ньойски цяла плеада министри на отбраната. Все пак трябва да си наясно кой намалява армията. Това е решение на Народното събрание, а не на МО. Това е бюджет - дават на министъра на отбраната определена сума и той трябва да се вмести в този бюджет, ако не му стига - намалява се личен състав и техника. В статията той е прав и защитава позицията - прибързаността при въвеждане на пълната професионализация на армията, нещо, което се случи през 2007 при тройната коалиция (мин. Близнаков). Та такива работи...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка