Списание "Клуб ОКЕАН" - национално морско издание

Pan.bg 11 май 2020 | 13:49 views (4695) commentaries(0)
img Списание „Клуб ОКЕАН” e национално морско издание, което се издава от 1998 г. и редовно публикува материали на военноморска тематика. В неговия тематичен обхват влизат рубрики като ВМС по света, военния флот на България, водещи корабостроителници за бойни кораби, корабно въоръжение и техника, морски битки, операции и т.н.

От 1999 г. като приложение на „Клуб ОКЕАН” започва издаването на вестник „Военноморски преглед” – съвместно издание на ВМС на Република България и ИК „Еър Груп 2000” ООД.

За период от 21 години на страниците на вестника са поместени десетки интервюта с командващи на българските ВМС, командири на бази и кораби, както и новини, анализи, репортажи от ученията „Кооператив партнър”, „Бриз” и др.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

“Военноморски преглед” утвърждава славните традиции на българския военноморски флот и популяризира високопатриотичния дълг на българския военен моряк.

Под формата на съвместна инициатива между ВМС и „Клуб ОКЕАН” са учредени годишни награди за най-добър екипаж, офицер, старшина и матрос.

През годините тази инициатива се утвърди, превърна се в традиция и днес се радва на значителен успех и популярност. На 22 декември 2011 г. са връчени юбилейните 10-и годишни награди за ВМС.

От 1998 г. като приложение към списанието се издава и „Библиотека Клуб ОКЕАН”, която дава възможност на експертите и специалистите да се запознаят в детайли със световните флотове, известни бойни кораби, морски битки и други.

Отделни книжки на „Библиотека Клуб ОКЕАН” са посветени на българските ВМС и важни годишнини. Сред тях са: „Българските военни кораби” (книжки № 13, 14 и 15), „Българската морска авиация 1916-2000 г.”(№ 27), „Стражи на морските граници” (№ 35), „Южни фарватери” (№ 38), „Морски труженици” (№39), „Созополските „Оси” (№40) и „Щабът на флота” (№41).

Освен вестник „Военноморски преглед” и „Библиотека Клуб ОКЕАН” екипът на списание „Клуб ОКЕАН” издава и книги на военноморска тематика. Някои от заглавията, свързани с нашия военноморски флот са: „Българските военни кораби (1879-2002 г.)” от Илия Тодоров, „В подводницата” (изд. 2001 г.) от Константин Площаков, “Първи корабен дневник на български мореплавател, капитан I ранг Станчо Димитриев” (изд. 2004 г.) от д-р Любомир Бабаджов, „Флотилия на надеждата“ (изд. 2012 г.) от Калоян Панчелиев, "Българските кораби" (изд. 2015 г.). "Кралят на железниците Самуил Поляков и неговият флот" (изд. 2016 г.), "Русия, Полша от море до море и българите" (изд. 2019 г.) от Калоян и Преслав Панчелиеви и др.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Списание "Клуб ОКЕАН" - национално морско издание

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка