Швеция разработва подводница от ново поколение

Pan.bg 26 фев 2010 | 18:57 views (3573) commentaries(0)
img http://reb.start.bg/article.php?aid=17203

Шведската корабостроителница Kockums е получила контракт от Агенцията за материално осигуряване на армията (FMV) за проектиране на подводница от следващо поколение, съобщава Defense Aerospace. Стойността на сделката и вероятното завършване на работите не се съобщават.
Според изискванията на ВМС на Швеция, новата подводница трябва да бъде снабдена с подобрени сонари и средства за наблюдение, за да може субмарината да се използва и за разузнаване. Освен това подводницата трябва да бъде построена с използване на технологията стелт, която значително ще снижи нейната откриваемост.
Предвижда се новата подводница да се използва предимно в Балтийско море.
В момента най-съвременните подводници в състава на шведските военноморски сили са дизел-стирлинг-електрическите субмарините клас клас Gotland. Общо на въоръжение се намират три такива лодки, които влязоха в състава на ВМС през 1996 година. Те са първите в света подводници, които използват въздухонезависим двигател на Стирлинг.

По предварителна информация, подводницата от следващо поколение ще използва редица технически решения, използвани в субмарините клас Gotland.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка