Кметът на Балчик взе приз за най-добре приготвен паламуд

Pan.bg 17 фев 2012 | 18:05 views (2628) commentaries(0)
img Балчик Инфо

Чистене и приготвяне на паламуд на скара бе задачата, пред която се изправиха днес председателят на местния парламент Виктор Лучиянов и кметът Николай Ангелов. Със завиден майсторлък и двамата любители рибари подходиха към изпълнението на кулинарното шоу, което спретнаха на празнуващите моряци и рибари край морето. 30 минути бяха необходими, за да може председателят на журито и лидер на рибарската общност Росен Димов да каже тежката си дума.
След кратък, но тежък дебат паламудът, приготвен от кмета успя да задоволи изтънчените вкусове на специалистите. Той заложи на традиционна рецепта, осолявайки рибата, след което я остави да се пече на скарата. Конкурентът му пък използва стара семейна рецепта, обвивайки деликатесния морски обитател с фолио, за да се пече и задушава. На финала и двамата прибягнаха към лимона за овкусяване на рибата.
В конкурса за най-добре приготвено рибно ястие се включиха 6 балчишки ресторанта, като награди получиха платата на "Франсис Дрейк" и "Селена".
Рибена чорба и вино от избата в "Осмар" опитаха всички присъстващи на празника на рибарите. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър "Бисери" от град Добрич.

В празника се включиха и членове на морския клуб, които показаха майсторство в демонстрация на морски възли.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка