ВМС на САЩ увеличават поръчката за високоскоростни кораби

Pan.bg 01 фев 2010 | 20:32 views (2711) commentaries(0)
img ВМС на САЩ увеличават количеството на високоскоростни кораби от проект JHSV на австралийската компания Austal от 10 на 12 единици, съобщава днес DefenceTalk. За двата допълнителни съда американските моряци ще трябва да заплатят още 225 милиона австралийски долара над сумата за контракта, определен на 1,8 милиарда австралийски долара.
Военното ведомство на САЩ вече е финансирало покупката на необходимите за строителството на два съда материали, в т.ч. водометните устройства, дизеловите двигатели и редуктори.
Контракта за доставката на десет съда от проект JHSV бе сключен с компанията Austal през ноември 2008 година. Очаква се, че поръчката ще бъде изпълнена до 2013 година. Строителството на първият кораб започна в корабостроителница в Алабама през декември 2009 година. Пет от корабите са предназначени за флота, а другите пет – за сухопътните войски на САЩ.
Корабите от проект JHSV могат да превозват хора и товари с общо тегло до 700 тона на разстояние до 2100 километра, като при максимално натоварване развиват скорост над 35 възла. Дължината на палубата на високоскоростните съдове е 103 метра.
В момента в корабостроителницата в Алабама Austal строи и боен кораб за близката морска зона (Littoral Combat Ship, LCS) за ВМС на САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка