ВМС на Италия приеха на въоръжение подводен робот

Pan.bg 28 яну 2010 | 20:51 views (2928) commentaries(0)
img http://helicopter.start.bg/

Военноморските сили на Италия получиха в свое разпореждане автономен необитаем подводен апарат Remus 100, произведен по поръчка на военните от американската компания Hydroid. Според информация на DefPro, подводния робот е бил приет на въоръжение във ВМС на Италия в края на декември 2009 година, но за това стана известно едва сега. Стойността на контракта не се уточнява.
Американския подводен апарат е бил избран от италианските ВМС след конкурс, проведен през миналата година. Колко компании са взели участие в него, не се споменава. ВМС на Италия смятат да използват новия робот за осигуряване на безопасност на морските бази, а също и за разминиране.
Конструкцията на Remus 100 позволява на него да бъдат монтирани различни сонари, сензори и камери, които могат да се използват при картографиране на релефа на морското дъно, за научни изследвания и откриване на мини.
Фирмата Hydroid е произвела около 200 такива апарата, които са приети на въоръжение в тринадесет страни от НАТО и още няколко други държави.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка