Бойко Борисов откри пречиствателната станция на Русе

Pan.bg 28 дек 2011 | 22:18 views (2036) commentaries(0)
img Днес бе открита пречиствателна станция за отпадъчни води в Русе. Обектът е част от интегрирания воден проект на крайдунавския град и е финансиран по програмата ИСПА на ЕС на обща стойност около 57 млн. евро, съобщи БТА.
Договорът за строителството на пречиствателната станция бе подписан на 19 декември 2007 година.
Пречиствателната станция за отпадъчни води на гр. Русе е част от Интегрирания воден проект, чиято обща стойност е 46 800 000 евро. Разпределението му е, както следва: безвъзмездна програма ИСПА – 75%, заем от ЕБВР – 17%, държавен бюджет – 8%.
„Освен ремонтът на Русенската опера и изграждането на Пречиствателна станция за отпадъчни води, които бяха официално открити днес, предстои изграждане на регионален онкологичен център, ремонт на библиотеката и историческия музей, както и още инвестиции в пътната инфраструктура”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя подчерта, че в програмата на министерството за следващата година е заложено още да бъдат ремонтирани 7 училища в града. „От началото на мандата на кабинета в русенския регион са инвестирани над 120 млн.лв. Предстои реализирането на проекти за още над 80 млн.лв.”, допълни министър Павлова. Министърът на културата Вежди Рашидов заяви по време на официалното откриване, че от 1955 г. не е правен ремонт на Русенската опера.
Инвестиции за над 200 млн. лв. ще бъдат реализирани в различни проекти за гр. Русе и региона в рамките на мандата на правителството. Това стана ясно по време на днешното посещение на премиера Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Вежди Рашидов в града.
„Градът има ключово значение за страната ни и огромен потенциал, заслужава подобни инвестиции”, категоричен беше премиерът Бойко Борисов. По думите му, когато едно правителство си постави приоритетните цели, изпълнението им е лесно и нещата постепенно се случват.
Обновяването и модернизирането на сградата на Русенската опера се изпълнява по проект на ОП „Регионално развитие”, чиято стойност е близо 1,5 млн. лева, в това число и националното съфинансиране.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка