Вицеадмирал Минко Кавалджиев получи почетен плакет на Народното събрание

Pan.bg 11 ное 2011 | 16:52 views (3133) commentaries(0)
img МО

"Като заместник-началник на Щаба на отбраната Вие достигнахте достойно до края на военната си служба в Българската армия”, каза Доброслав Димитров, председател на Комисията по външна политика и отбрана вчера, 10 ноември, на церемония в Народното събрание. Тя се състоя по повод награждаването на вицеадмирал Минко Кавалджиев с почетен плакет на Народното събрание поради освобождаването му от военна служба, поради навършване на пределна възраст.
image
„От името на всички народни представители в Комисията по Външна политика и отбрана и лично от мое име благодаря за Вашата „вярна служба под знамената”, каза Доброслав Димитров. „Това е чудесен повод да изразя уважението си към професионализма, знанията и опита Ви на офицер от Българската армия. Благодарение на тези лични качества Вие успешно изпълнявахте високоотговорните задачи на заместник-началник на отбраната” допълни още Димитров.

Вицеадмирал Минко Кавалджиев завършва Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна през 1976 г. Специализира в чуждестранни военноморски академии.

Службата си в Българската армия започва като лейтенант на боен кораб в база Бургас. Преминава през всички длъжности до командир на кораб. Като висш офицер е бил на длъжност в Генералния щаб на Българската армия. От 2004 до 2009 г. е командващ Военноморските сили (ВМС) на България. Той е заместник-началник на отбраната от 2009 г.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка