Международна конференция по картография в Албена през 2012 г.

Pan.bg 08 ное 2011 | 09:01 views (3024) commentaries(0)
img Международна конференция по картография в Албена през 2012 г.

в-к "Изгрев", Шабла

Българският курорт Албена ще домакинства на четвъртата международна конференция. Проявата ще се състои от 18 до 22 юни 2012 г. и ще премине под патронажа на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Черноморският ни курорт е предпочетен поради отличните условия, които предоставя за провеждането на конгресен и конферентен туризъм, съобщават от Международния търговски и културен център ГЕОПАН, Бургас – един от учредителите на Българската картографска асоциация (БКА). От там посочват, че работата на представителния научен форум ще бъде фокусирана върху научно-приложни проблеми на картографията при развитието на страните от Балканския полуостров.

Актуалността на проблема е несъмнено голяма и е от значение за района не само на нашето Северно Черноморие, а и за целия Европейски съюз.

Практическата насоченост на форума ще позволи на българските черноморски общини да се информират „от извора” за последните постижения на картографията – ГИС в управлението и опазването на общинската собственост, обществения ред, околната среда и здравеопазването.

Руслан Йорданов

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка