Диян Димов: Бургас може да стане един от основните логистични центрове в региона

Pan.bg 04 ное 2011 | 16:19 views (2522) commentaries(0)
img Община Бургас и „Пристанище Бургас" ЕАД са домакини на годишната среща на Асоциацията на Черноморските и Азовските Пристанищa (БАСПА). Асоциацията е консултативен орган на Организацията за черноморско и икономическо сътрудничество и нейните предложения са изключително важни при вземането на решения за развитие на черноморския регион. За първи път от съществуването на Асоциацията работната среща се провежда в Бургас. В нея участват представители на големи пристанища в България, Украйна, Грузия, Турция, Румъния, Русия.

Пред тях директорът на бургаския порт Диян Димов представи презентация, от която стана ясно, че Бургас има потенциал да бъде един от основните логистични центрове в черноморския регион, в следствие на което би могло да се изгради и мрежа от морски магистрали. Диян Димов изрази очакванията си съвсем скоро с реализирането на проекта „Зона за свободен достъп" в Пристанище-Бургас, морският град да бъде отправна точка за осъществяването на круизни пътувания между пристанищата на членуващите в асоциацията държави.

„Ако в Бургас започнат да пристигат круизни кораби то в града ще има положителен принос и за икономиката, и за туризма", каза по време на срещата Диян Димов - директор на Пристанище Бургас и кандидат за общински съветник на ГЕРБ.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка