Констанца: Осма конференция по търсене и спасяване в Черно море

Pan.bg 04 ное 2011 | 08:57 views (2699) commentaries(0)
img Констанца: Осма конференция по търсене и спасяване в Черно море

На 31.10 и 1.11.2011 г. делегация от България в състав: к.д.п. Валентин Енчев - директор на Дирекция „Морска администрация” (ДМА) - Варна; Пламен Бонев -началник на отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в ДМА Варна и капитан ІІ ранг Мирослав Койчев - старши експерт в Щаба на командването на ВМС и допълнителни участници: к.д.п. Божидар Добрев - регионален представител на БУЛСАР; к.д.п. Димитър Димитров - президент на Българската асоциация на морските капитани, и к.д.п. Александър Александров – Технически университет - Варна, участва в Осмата конференция по морско търсене и спасяване на черноморските държави в Констанца - Румъния.
На конференцията бяха анализирани и обсъдени проблемите с морското търсене и спасяване в Черно море, възможните пътища за решаване на проблемите, подобряването на координацията между службите и др. актуални въпроси. Постигнато бе единомислие по проблема с обучението на служителите по търсене и спасяване на море. Представителят на Международната морска организация – к.д.п. Ивайло Вълев обеща от името на организацията пълна подкрепа за решаването на проблема. Като начало на този процес ще залегне курс за администратори по търсене и спасяване в Малта още до края на годината, а през следващата година отново в Малта - курсове за координатори на операции.
С провеждането на Осмата конференция отново в Констанца се затваря един пълен цикъл на провеждането на конференцията (първата се е провела през далечната 2003 г. отново в Констанца). В заключение бе решено следващата конференция да се проведе през следващата година в Одеса - Украйна.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка