УТРЕ - ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА МОРСКАТА И РЕЧНА ИНДУСТРИЯ

Pan.bg 03 ное 2011 | 17:04 views (2844) commentaries(0)
img Валентин Димитров, сп. „Клуб ОКЕАН”

На 4 и 5 ноември в пленарната зала на Община Русе ще се проведе Вторият Национален форум „Морската и речна индустрия – едни от основните национални икономически приоритети на Република България”. Той е организиран от Българската морска камара (БМК) и Българската дунавска камара (БДК) с подкрепата на 7 браншови сдружения. Във форума ще участват представители на над 30 фирми и организации, членуващи в БМК, БДК и Бургаската морска асоциация. Поканени са представители на ИА „Морска администрация”, ДП „Пристанищна инфраструктура”, управителите на крайбрежните и крайдунавски области.
image
През първия ден ще се дискутират резултатите от едноименния първи форум, проведен във Варна през 2010 г., влиянието на икономическата криза върху превозите по море, състоянието и перспективите на корабостроенето и кораборемонта, морското образование и квалификационната дейност. Отделни доклади са посветени на правния режим на река Дунав в контекста на промените в КТК, както и на усвояването на европейските фондове. С изключение на доклада за бургаския пристанищен район други 4 доклада през втория ден са посветени на дунавската проблематика – използване на естествения потенциал на реката, правните аспекти на корабоплавателната политика, системите за навигация и топохидрографски измервания, предизвикателствата пред Пристанищен комплекс – Русе.
Форумът ще завърши с подписване на Декларация, която ще оцени състоянието на морската и речна индустрия, (не)изпълнението на насоките, формулирани от посветения на тях форум през миналата година, ще разкрие слабостите във взаимоотношенията на морската общност с институциите, както и причините за тях, ще формулира комплекс от предложения за развитие на сектора.


image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка