Един от задържаните моряци в Гърция е получил инфаркт

Pan.bg 14 сеп 2011 | 15:48 views (2826) commentaries(0)
img в.Черно Море

Днес, 14 Септември 2011 14:20


Един от задържаните моряци в Гърция, който имал сърдечни проблеми, преди дни е получил инфаркт, съобщават роднини на задържаните. Човекът бил настанен в болнично заведение и станало ясно, че се нуждае от операция. Такава обаче не може да се извърши в южната ни съседка, защото няма кой да я плати, а морякът е осигуряван здравно само у нас. В момента гръцкият съд обсъждал варианта човекът да бъде изпратен в българска болница, за да се лекува.

„Проблемът е много сериозен, животозастрашаващ е. Същото може да се случи с всеки един от близките ни там, а разрешение на проблема още няма", тревожат се роднините.
Междувременно стана ясно, че варненци не са дали нито лев за задържаните в Гърция нашенци, въпреки че вече от 2 седмици има открити дарителски сметки. Те си стояли все така празни и вече се обмисляли варианти да бъдат разгласени и в южната ни съседка.
„Ще се надяваме на помощ от наши сънародници там", коментират от семействата на задържаните.
Те призовават всеки, който има възможност, да отдели макар и минимална сума за подпомагане на сънародниците ни в Гърция. Сметките са открити в Пощенска банка на името на Христо Недялко Петров - единствения от моряците, който не е пуснат под гаранция, а все още е в затвора. Варненци могат да превеждат средства по следните сметки:

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка