Министър Милошев и кметът на Царево посетиха къмпинги по Южното Черноморие

Pan.bg 05 юни 2024 | 10:36 views (606) commentaries(0)
img Pan.bg

В рамките на своята обиколка по Южното Черноморие министър Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Кметът на града Марин Киров представи на министър Милошев и добрия, и лошия пример, когато се заговори за къмпингуване у нас.

Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се запознае със ситуацията на място. По думите на Марин Киров, къмпингът действително предоставя условия за почивка, но е напълно незаконен. Няма канализация и съществува в нарушение от години. Първите сигнали за нарушения и проверките по тях са започнали през 2022 г. Кметът разясни детайли по казуса, като посочи, че има съдебно решение да бъдат премахнати общо 154 незаконни бунгала и постройки, разположени върху общински, държавен горски терен и частни имоти. Част от този къмпинг попада и в новата 500-метрова зона, забранена за всякакъв вид строителство и преместваеми обекти, след последните помени в ЗУЧК.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

По време на обиколката беше представен и добрият пример с добрите практики на къмпинг „Гардения“, който предлага модерно организирано и социализирано пространство за любителите на такъв тип ваканция.

Нека не говорим само за проблеми, имаме и решения. Като община ние подкрепяме изграждането на къмпинги като алтернатива на презастрояването, но разбира се, апелираме това да бъде законно“, каза кметът Марин Киров.

Той поясни, че къмпинг „Гардения“ е разположен върху урегулиран имот, а не на земеделски земи. Има изградена канализация, а инвеститорът е предпочел вместо да се възползва от полученото разрешително и да построи огромен хотел от 40 хиляди квадрата, е предпочел на притежаваните 30 дка да развие една модерна идея, която има все повече привърженици. Къмпингът разполага с медицински център, с 8 дка паркинг извън къмпинга, със спортни игрища, детски съоръжения и много пространство. Предлага различен тип условия за настаняване – от луксозни бунгала, каравани до подготвени места за палатки и отделен кемпер стоп.

Това, което видяхме в къмпинг „Гардения“, по нищо не отстъпва на къмпингите, които сме виждали в южната ни съседка и толкова се харесват на българските туристи. Начинът, по който е организирано пространството за отдих, доказва, че и у нас има чудесни условия за къмпингуване на европейско ниво, подчертаха министър Милошев и неговият домакин.

www.tourism.government.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министър Милошев и кметът на Царево посетиха къмпинги по Южното Черноморие

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка