БТА: Ръст на превозените товари от речния и морския транспорт отчита Националния статистически институт

Pan.bg 27 май 2024 | 13:55 views (289) commentaries(0)
img Анелия Цветкова

Нарастване с 0,9 процента на превозените товари от товарния транспорт се наблюдава през първото тримесечие на годината в сравнение с предходното тримесечие, докато извършената работа намалява с 5,3 процента по предварителни данни. Това съобщават от Националния статистически институт (НСИ).

Превозените пътници, както и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават - с 13,4 и с 11,9 процента.

По предварителни данни през първото тримесечие на годината в сравнение с първото тримесечие на 2023 г. превозените товари от сухопътния и водния товарен транспорт нарастват с 10,2 процента докато извършената работа намалява със 7,6 процента.

Превозените товари от речния и морския транспорт са с 86,4 хил. т. повече в сравнение с първото тримесечие на 2023 г. в резултат на по-голямото количество превозени товари от речния транспорт, показва статистиката.

/СЛС/

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/news/economy/677706-rast-na-prevozenite-patnitsi-i-na-izvarshenata-rabota-ot-patnicheskiya-transport

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка