Франция ще строи две нови подводници за Индонезия

Pan.bg 04 апр 2024 | 07:48 views (666) commentaries(0)
img
пан.бг
Франция ще строи две нови подводници за Индонезия, ще стане ли като с австралийците?


Производството на подводници за Индонезия е вторият международен договор от този тип, сключен с Naval Group през последния месец. Споразумението, подписано на 2 април 2024 г. от Naval Group с Министерството на отбраната на Индонезия, включва изграждането на две подводници Scorpène Evolved.

Значението на този успех за Париж се увеличава, като се има предвид, че наскоро французите бяха фокусирани върху спечелването на холандския търг, който най-накрая спечелиха през март. Към момента е известно, че в рамките на месец френската компания е получила поръчка от Холандия за четири подводници от ново поколение клас Orka на стойност 2,5 милиарда евро и от Индонезия за две подводници клас Scorpène Evolved.На пръв поглед изглежда, че Париж има голямо желание да работи по холандския проект и че индонезийският договор не е особено важен за него. Известно е обаче, че французите получиха широка подкрепа от индонезийската индустрия, която беше предварително информирана какво участие може да очаква в проекта.

Целият проект, както се казва във Франция, е доста полезен за самата Индонезия. Очаква се до една трета от общата стойност на договора, оценена на малко над 2 милиарда долара, да се върне в Индонезия. Освен това тази възвръщаемост на инвестицията трябва да се получи не само в рамките на компенсациите, но и в рамките на други „инициативи за сътрудничество“, предложени от френската страна.

Този договор привлича вниманието и поради това, че по едно време французите също подписаха договори за строителство на подводници с австралийците. Тогава Съединените щати се намесиха в случая и Франция беше отблъсната от парите. Следователно договорът с Индонезия е или вид компенсация, или друг вариант, когато първо се подпише с Париж и след това се преподпише с Вашингтон.
източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка