Бургас се сближава с балтийския красавец Гданск

Pan.bg 29 май 2023 | 12:44 views (865) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Днес местният парламент одобри предложение на кмета Димитър Николов за подписването на споразумение за сътрудничество между Община Бургас и Община Гданск.

Целта е задълбочаване на взаимоотношенията и обмяна на опит в сферата на икономиката, културата и образованието.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Между гр. Бургас и гр. Гданск съществуват множество прилики и потенциал за партньорство. През лятото те са свързани от пряка самолетна линия. Кметът Николов ще работи за превръщането й в целогодишна.

Бургас вече е популярна курортна дестинация за жителите на Република Полша и в частност град Гданск. Директните полети между Летище Бургас и полските дестинации допринасят за 30 % от пътникопотока на летището.

Град Гданск е важно пристанище на Балтийско море и партньорството между градовете би разкрило нови възможности в секторите на синята икономика, като осъществяване на съвместни проекти по Европейски програми за сътрудничество.

На 12 юни гр. Бургас ще бъде посетен от полска делегация с представители на Община Гданск, културния и образователен сектор в града, както и представители на бизнеса, които желаят да установят по-тесни връзки с нашия град.

/www.burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Бургас се сближава с балтийския красавец Гданск

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка