Капитан-лейтенант Хуан Николау от ВМС на Аржентина: Плаването с българските военни моряци беше чудесно преживяване

Pan.bg 21 мар 2023 | 07:03 views (469) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Капитан-лейтенант Хуан Николау от ВМС на Аржентина: Плаването с българските военни моряци беше чудесно преживяване

Плаването с кораба „Св. св. Кирил и Методий“ беше чудесно преживяване. Това сподели в интервю за БТА капитан-лейтенант Хуан Николау от Военноморските сили на Аржентина, лоцманът, който приключи мисията си на борда на плавателния съд на 16 март, слизайки във военноморската база в Мар дел Плата. Капитан-лейтенант Николау плава с НИК 421 от Аржентина до Антарктика и после обратно до Аржентина, за да подпомогне екипажа в качеството си на опитен навигатор в полярни води.

„Работата ми с българските военни моряци беше много интересна, обменихме опит, научих доста за начина им на работа, как изпълняват корабните си задължения. Бяха много добре подготвени, изпълнявайки професионалните си задължения. От лична гледна точка беше изключително преживяване – мога да кажа, че беше страхотно, запознах се с чудесни хора. Опознах различна култура с различни традиции“, заяви капитан-лейтенант Николау.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/427151-kapitan-leytenant-huan-nikolau-ot-vms-na-arzhentina-plavaneto-s-balgarskite-voe

Снимка - ВВМУ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка