ПРОВЕДЕ СЕ ОПЕРАТИВНИЯТ СБОР НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Pan.bg 14 мар 2023 | 14:34 views (568) commentaries(0)
img
Pan.bg

„Предизвикателства на средата за сигурност и процесите в НАТО и тяхното отражение към готовността и развитието на ВМС“ беше основната тема на оперативния сбор на командира на Военноморските сили, провел се на 9 и 10 март 2023 г. във Варна.

Сборът, на който присъстваха представители на Щаба на отбраната, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, както и основният команден състав на флота, беше официално открит от контраадмирал Кирил Михайлов.

Пред присъстващите на сбора, капитан I ранг Мирослав Желязков, представител на Съвместното командване на силите, и бригаден генерал Здравко Пехливанов, директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Щаба на отбраната, изнесоха брифинги, представящи стоящите пред въоръжените сили на Република България задачи, свързани с развитие на способностите и повишаване на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса в регионален план.

Началници на отдели и експерти от Щаба на Военноморските сили представиха свои доклади по актуални за развитието на военния флот теми.

/www.navy.mod.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка