Стартира изграждането на "Морска класна стая" в СУ "Любен Каравелов" в Несебър

Pan.bg 12 мар 2023 | 06:53 views (360) commentaries(0)
img Pan.bg

Предстои обновяване на образователната инфраструктура в най-голямото училище в общината – СУ „Любен Каравелов“.

Проектът предвижда изграждане и оборудване на „Морска класна стая“, а непосредствено до нея създаване на Зона за отдих, разположени в двора на образователното заведение.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В част от коридора на първия етаж от сградата на СУ „Любен Каравелов“ ще бъде обособен Информационен център за Черно море, предназначен за учениците от начален етап и за групите от целодневна форма на обучение.

Образователният еко кът, позициониран в двора, ще осигури условия за изнесено обучение, експериментална дейност, повишаване на екологичната култура на децата, както и за повишаване на познанията им в областта на рибарството.

Предвижда се провеждането на изнесено обучение за морските видове от района, на което ще бъдат поканени гост-лектори от местната рибарска общност.

Откритата класна стая ще даде възможност още в най-ранна възраст учениците да имат досег с местните морски видове, за което ще се провеждат регулярни обучения в зависимост от сезонното наличие на рибните ресурси.

Учениците ще получат знания за устойчивия риболовен туризъм в нашия район. Придобитите знания от децата ще са основа за израстването на подготвени местни предприемачи, възпитани да ценят, опазват и представят привлекателността на рибарството.

Обновяването на образователната инфраструктура е по проект „Подкрепа за създаване на нови услуги за населението в рибарската територия“ по Програма за морско дело и рибарство.

Характеристики на трите зони:

Открита „Морска класна стая“ – включва всички необходими условия за провеждане на образователен процес на открито – маси с пейки, учебна дъска, къщички за книги и др.

Зона за отдих – непосредствено до „Морската класна стая“. В нея ще са разположени пейки и подходящи спортни съоръжения. Зоната ще осигури възможност на учениците да прекарват част от свободното си време.

Информационен център за Черно море – намиращ се в източния коридор на сградата на училището. Образователният кът ще даде възможност на учениците да представят тематични изложби – рисунки, макети, експозиции, проекти и др. Планирано е и обособяването на видео център, предназначен за гледане на тематични филми и презентации.

/www.nessebarinfo.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Стартира изграждането на "Морска класна стая" в СУ "Любен Каравелов" в Несебър

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка