Морска администрация: От 6 март влезе в сила осъвременена версия на Разпореждане 95

Pan.bg 11 мар 2023 | 08:27 views (758) commentaries(0)
img Pan.bg

От дата 06.03.2023 влезе в сила осъвременена версия на Разпореждане 95 на Изпълнителния директор на ИА "Морска администрация" (ИАМА) относно подобряване безопасността и техническото обслужване на противопожарното и спасително оборудване на корабите под Българско знаме.

Основните нови моменти са както следва:

1. Въвежда се задължение всеки кораб да има изготвен от Корабопритежателя, но уникален за кораба "Корабен план за поддръжка и проверка на спасителните и противопожарни средства", описващ необходимите поддръжки на противопожарното и спасително оборудване на съответния кораб, съгласно инструкциите на производителя, международното и националното законодателство.

За всяка проверка или поддръжка, освен конкретните процедури „Корабният план за поддръжка и проверка на спасителните и противопожарни средства“, трябва да постановява, както времевия интервал на повторяемост, така и кой ги изпълнява.

2. Дават се изискванията към оторизираните доставчици на услуги за поддръжка на противопожарното и спасително оборудване на корабите и условията за оторизирането им за извършване на такава дейност.

3. В приложение 1 са дадени Минимални изисквания за проверки и поддръжка на спасителните средства, както и кои части от СОЛАС и кои резолюции и циркуляри на ИМО ги изискват.

4. В приложение 2 са дадени Минимални изисквания за проверки и поддръжка на противопожарните средства, както и кои части от СОЛАС и кои резолюции и циркуляри на ИМО ги изискват.

5. В приложение 3 е даден образец на разрешение на оторизиран доставчик на услуги да проверява и поддържа противопожарното и спасително оборудване на корабите. Основно различие от предходното, е наличието на приложение към разрешението.

Това приложение описва по тип, модел и производител оборудването, за което това разрешение важи.

Включването на дадено оборудване в списъка е съобразно изпълненията на условията за техническо оборудване, връзка с производителя и квалификация на персонала за обслужване на конкретния тип, модел и производител, както са дадени в разпореждането.

/www.marad.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка