ТУ-Варна и Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” на среща за високи технологии с Военноморския институт на Обединените арабски емирства

Pan.bg 10 мар 2023 | 10:14 views (790) commentaries(0)
img Pan.bg

В периода 7 – 8 март 2023 г. на работно посещение в Технически университет – Варна бяха представители на Военноморския институт на ОАЕ в Абу Даби, Naval force institute UAE /United Arab Emirates/, Abu Dhabi.

В първия ден от визитата, гостите от Института - подп. Гейт и полк. Фаре проведоха среща с проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, ректор на Технически университет – Варна и проф. д-р инж. Тодор Ганчев, зам.-ректор по „Научната дейност“ и изразиха удовлетворението си, че гостуват на надежден партньор, добре познат в морската индустрия в Обединените арабски емирства.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Господата представиха целта на своето посещение, а именно да се запознаят с възможностите по разработените образователни програми за изкуствен интелект, добавената реалност и други подобни технологии в морската сфера и проектите, по които Технически университет – Варна активно работи и има готови разработки.

В хода на срещата чуждестранните партньори имаха възможност да научат повече за България и Варна като морска столица, както и за структурата на университета и предлаганите специалности за обучение в трите степени на висшето образование (ОКС Бакалавър, ОКС Магистър и ОНС Доктор).

В деловите разговори присъстваха още к.д.п Андрей Станев, експерт по морски технологии към Морския научноизследователски и квалификационен център на университета, както и партньорите на ТУ-Варна от компанията Бета Логистик.

В края на срещата проф. Вълчев връчи на подп. Гейт и полк. Фаре специалните академични плакети, посветени на 60-годишнината на университета с реплика на златните апликации от Варненския халколитен некропол.

/www1.tu-varna.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТУ-Варна и Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” на среща за високи технологии с Военноморския институт на Обединените арабски емирства

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка