Община Шабла изгражда рибарско селище в Крапец по Програмата за морско дело и рибарство

Pan.bg 09 мар 2023 | 06:38 views (1138) commentaries(0)
img Pan.bg

Проектът „Рибарско селище - с. Крапец – Етап I“ предвижда изграждане на работилница за ремонт на рибарски лодки, паркинг за леки автомобили, рампа с усилена настилка, която ще се използва за достъп до 16 нови установки за лодки.

След проведена обществена поръчка е избран изпълнител на предвидените строително- монтажни работи. Новото селище ще предостави място на местните рибари в с. Крапец, където риболовът е традиционен поминък за населението, а за голяма част от него и единствен начин за препитание.

Планираните проектни дейности възлизат на 428 855 лв., от който 373 361 лв. са осигурени от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“. Община Шабла ще съфинансира проекта с 55 493 лв.

Вторият етап от изграждането на рибарско селище предвижда изграждане на еднотипни едноетажни постройки за съхранение на риболовни принадлежности и инвентар, както и втори паркинг за леки автомобили. За осъществяването му Общината ще търси допълнително финансиране.

Източник: ОИЦ - Добрич

Повече информация тук:

http://nrmbg.com/blog/po-pmdr-obshtina-shabla-izgrajda-ribarsko-selishte-v-s-krapec

Изображението има илюстративен характер и не е обвързано с текста.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка