Ден 43: Антарктици и журналисти бяха символично удостоверени с печата на кораба "Св. св. Кирил и Методий"

Pan.bg 08 фев 2023 | 07:19 views (323) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 43: Антарктици и журналисти бяха символично удостоверени с печата на кораба "Св. св. Кирил и Методий"

В приятелска атмосфера на военния научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий" (НИК 421) символично бяха подпечатани международните паспорти на пасажерите, качили се на борда на плавателния съд в аржентинското пристанище Мар дел Плата по пътя му към остров Ливингстън в рамките на 31-вата българска антарктическа експедиция.

Сред пасажерите на борда, качили се в Мар дел Плата, има членове и сътрудници на Българския антарктически институт – учени, строители и логистици, както и журналисти. По време на 31-вата българска антарктическа експедиция предстои извършването на сериозна строителна дейност на о-в Ливингстън – трябва да се продължи изграждането на новия лабораторен блок в българската база "Св. Климент Охридски". НИК 421 пренася провизиите, строителните материали и оборудването за базата. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/403312-antarktitsi-i-zhurnalisti-byaha-simvolichno-udostovereni-s-pechata-na-koraba-sv
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка