Ден 32 - сутрин: НИК 421 се движи по график към Мар дел Плата

Pan.bg 28 яну 2023 | 07:37 views (324) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 32 вечер: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ поддържа скорост от 9 възла към Мар дел Плата

Повече информация тук:

В края на 32-рия ден от плаването си към Антарктида българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ продължава да се движи в Атлантическия океан покрай източните брегове на Бразилия, следвайки маршрута си към аржентинското пристанище Мар дел Плата.

НИК 421 се придържа към курса си на юг-югозапад. Южният Атлантик продължава да е благосклонен към българския кораб и екипажа му – добрите метеорологични условия спомагат за поддържането на средна скорост от 9 възла.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/397640--sv-sv-kiril-i-metodiy-poddarzha-9-vazela-kam-mar-del-plata

Ден 32 (тема на деня) - Практикант Рафаел Кънев от борда на НИК 421: Отпадъците се изгарят в инсинератор при температура от 1200 градуса

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/397311-praktikant-rafael-kanev-ot-borda-na-nik-421-otpadatsite-se-izgaryat-v-insinerat

Ден 32 - сутрин: НИК 421 се движи по график към Мар дел Плата

В 32-рия ден от пътуването си към Антарктида българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) се движи по график към втората си междинна спирка – Мар дел Плата в Аржентина. Това заяви пред БТА старши помощник-командирът на кораба, капитан III ранг Радко Муевски.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/397165-nik-421-se-dvizhi-po-grafik-kam-mar-del-plata
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка