Ден 29 - вечер: НИК 421 се намира на около 110 морски мили източно от бразилския бряг

Pan.bg 25 яну 2023 | 06:52 views (301) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 29 - вечер: Кораб "Св. св. Кирил и Методий" подмина бреговете край Ресифе

Във вечерните часове на 29-ия ден от плаването си към Антарктида българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ с бордови номер 421 продължава да се движи в направление юг-югозапад към следващото пристанище според плана – Мар дел Плата в Аржентина.

НИК 421 се намира на около 110 морски мили източно от бразилския бряг, подминавайки траверса към град Ресифе.

По-малко от 830 мили делят „Св. св. Кирил и Методий“ от точката за поворот, намираща се източно от друг пристанищен град в Бразилия - Витория, където корабът ще „легне“ на нов курс към Мар дел Плата, сподели пред БТА офицерски кандидат Андрей Петров, вахтен офицер.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/395597--sv-sv-kiril-i-metodiy-podmina-bregovete-kray-resife

Ден 29 (тема на деня) - Д-р Петко Гинев, лекарят на НИК 421: Всички ще отидем и ще се върнем здрави

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/395475-d-r-petko-ginev-lekaryat-na-nik-421-vsischki-shte-otidem-i-shte-se-varnem-vsic

Ден 29 сутрин: Гвианското течение отне половин възел от скоростта на кораб „Св. св. Кирил и Методий“

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ продължава да плава в Южния Атлантик, следвайки курса си на юг-югозапад към пристанището Мар дел Плата в Аржентина. В ранните часове на 24 януари НИК 421 се движи на траверс покрай бреговете на Бразилия край Ресифе.

Очаква се корабът да пристигне в Мар дел Плата в началото на февруари. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/395129-gvianskoto-techenie-otne-polovin-vazel-ot-skorostta-na-sv-sv-kiril-i-metodiy-
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка