Ден 17: Кораб "Св. св. Кирил и Методий" е на 170 морски мили от Канарските острови

Pan.bg 13 яну 2023 | 06:37 views (342) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес читателите също могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 17: Кораб "Св. св. Кирил и Методий" е на 170 мили от Канарските острови

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ продължава да държи курс покрай бреговете на Мароко към Канарските острови в 17-ия ден от плаването си към Антарктида. В сутрешните часове на 12 януари плавателният съд се намира на около 170 морски мили от архипелага.

Канарските острови са съставени от седем основни острова – Тенерифе, Фуертевентура, Гран Канария, Лансароте, Ла Палма, Ла Гомера, Ел Йеро, както и от множество по-малки. Най-големият и най-населеният от тях е Тенерифе. Площта му е 2034 кв. км, а населението – малко под 1 000 000 души. Макар и не в контитненталната част на страната, на Тенерифе се намира най-високият връх в Испания – връх Тейде с височина от 3718 метра.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/388830--sv-sv-kiril-i-metodiy-e-na-170-mili-ot-kanarskite-ostrovi
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка