Един по-различен празник в Професионална гимназия по речно корабоплаване и корабостроене (ПГРКК) в Русе

Pan.bg 09 дек 2022 | 10:37 views (849) commentaries(0)
img Реката! Дунав!

Тя е път! Тя е мечта! Тя сбъдва мечти!

Всеки сам избира своя път в живота. Учениците от Професионална гимназия по речно корабоплаване и корабостроене (ПГРКК) са направили своя избор.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

И той е да свържат бъдещето си с нея – река Дунав и да осъществят своята мечта – да се посветят на трудните, но благородни професии, свързани с корабоплаването.

На 6 декември, денят на Свети Нииколай Чудотворец и Патронен празник на ПГРКК, се осъществи едно необичайно, но тържествено събитие - даване име на учебно – тренировъчен модел на палубни корабни устройства за обучение на ученици от специалности „Корабоводене – речно“, „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораби“.

Съоръжението е изградено по Проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение" и със съдействието и личното участие на учениците от съответните специалности – XI и XII клас.

Техническото оборудване е професионално подбрано от учителите по професионална подготовка и дава възможност на бъдещите моряци да тренират своите умения и да прилагат наученото на практика.

Тържеството беше уважено от представители на Областна администрация, Община Русе, РУО - Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев“, партньори и фирми, с които ПГРКК е в професионално – договорни отношения, родители и граждани.

Учениците демонстрираха възможностите на тренировъчния модел , което предизвика особен интерес сред гостите.

Ученикът от XIIв клас Кристиан Цанев, който в рамките на провежданата практика в реална работна среда и плавателна практика според изискванията на дуалното обучение е плавал повече от 90 дни, сподели впечатления от работа на кораба, местата, които е видял, приятелствата, които е създал.

А малката кръстничка с оригиналното име Ника тържествено обяви:

„Моето име е Ника – Победа! Давам ти своето победно име Нике!“

Вярваме, че възпитаниците на училището ще успеят да постигнат своите мечти и да се реализират успешно в избраната професия.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Един по-различен празник в Професионална гимназия по речно корабоплаване и корабостроене (ПГРКК) в Русе

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка