ТУ – Варна представи постижения на високотехнологичен форум за Черно море

Pan.bg 05 окт 2022 | 07:03 views (379) commentaries(0)
img Pan.bg

Научноизследователски институт към Технически университет-Варна и представители на Морския квалификационен център се включиха във високотехнологичната среща на върха за Черно море, проведена на 27-28 септември 2022 г. във Варна.

Първото издание на High-Tech Summit for the Black Sea се организира от консорциум по проект BRIDGES BS, финaнсиран по програма Хоризонт 2020 и създаде благоприятна обстановка за среща между компании, стартъпи, организации и университети, в която бяха представени и дискутирани най-новите технологии и открития.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Технически университет – Варна участва с щанд и презентира своите нови технологични разработки по проект DERIN - Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation, както и в рамките на проектите ILIAD (INTEGRATED DigitaL Framework FOR Comprehensive MARITIME DATA AND INFORMATION SERVICES), CloudEARTH - Build innovation capacity using big data in Environmental Sciences, Sustainability and Circular Economy, проект „Повишаване на знанията за състоянието на морската среда“ и други. Бяха обменени и бизнес идеи и иновации в синята икономика с множеството изложители и партньори.

Събитието способства за създаването на партньорски отношения и генерира нови бизнес планове. Участници бяха: Морски клъстер България (MCB) като домакин, Датския технически университет (DTU), Морска стратегия (SML, Франция) и Близкоизточния технически университет (METU, Турция).

На срещата присъстваха представители на академичните среди на държавите-членки на Черноморското икономическо сътрудничество / ЧИС / и на свързаните с ЧИС органи.

На събитието присъства г-н Асаф Хаджиев, генерален секретар на PABSEC, който насочи вниманието на участниците към нарастващата роля на информационните технологии и високите технологии в световната политика. Той отбеляза важността на насърчаването на науката и образованието, чрез стимулиране на инвестициите и създаване на нови професии.

/www1.tu-varna.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТУ – Варна представи постижения на високотехнологичен форум за Черно море

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка