Норвегия уведоми Северния флот на Русия за мащабни учения на НАТО през пролетта

Pan.bg 17 яну 2022 | 01:52 views (622) commentaries(0)
img
пан.бг
Норвегия уведомява Северния флот за мащабни учения на НАТО през пролетта


Оперативното командване на норвежките въоръжени сили уведоми командването на Северния флот на Русия за многонационалното учение Cold Response 2022.

Според военното ведомство адмирал Александър Моисеев, командир на Северния флот, е бил уведомен за предстоящите учения на въоръжените сили на Норвегия и 27 други страни, участващи в Северноатлантическия алианс в четвъртък, 14 януари, по време на насрочена видеоконферентна сесия.В същото време командващият оперативното командване на норвежките въоръжени сили генерал-лейтенант Ингве Одло увери, че военните на НАТО стриктно се придържат към Виенския документ за мерките за изграждане на доверие и сигурност, приет на Форума на ОССЕ през 2011 г., и се застъпва прозрачността на големите военни учения.

„Адмирал Александър Моисеев благодари на норвежкия командир за предоставената информация и пожела на норвежките си колеги безопасно провеждане на военните маневри“, съобщиха от пресслужбата.

Според норвежката страна многонационалните учения Cold Response 2022 ще се проведат през март-април. Те ще се проведат на няколко етапа, някои от които ще се играят в Норвежко море, както и в северните и централните части на Норвегия.

В ученията участват подразделения на Националните въоръжени сили на Норвегия, както и около 28 страни членки на НАТО и страни партньори от блока с общ брой около 40 хиляди души.

източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0