Варна почете Никулден с молебен за здраве

Pan.bg 06 дек 2021 | 15:25 views (432) commentaries(0)
img С Божествена Света литургия започна във Варна 6-ти декември - Никулден, празник на моряците, рибарите и банкерите. Тя бе отслужена в храм "Св. Николай Чудотворец" от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Тази година имениците в морската столица са над 12 200 души по данни на отдел "Гражданска регистрация" към дирекция "Информационно и административно обслужване" в Община Варна.

По традиция веднага след литургията пред храма бе отслужен и молебен за здраве, на който присъстваха кметът Иван Портних, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, областният управител Марио Смърков, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, районни кметове, представители на институции и граждани. След тържествената част бе раздаден и рибен курбан, организиран с подкрепата на Община Варна.

Никулден за първи път бе отбелязан и край новото рибарско пристанище в район „Аспарухово“. По традиция от 18 ч. тази вечер ще бъдат запалени и светлините на градската коледна елха на площад "Независимост".

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

/www.varna.bg/Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Варна почете Никулден с молебен за здраве

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0