Warning: getimagesize(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0b/Admiral_R._Hari_Kumar_PVSM%2C_AVSM%2C_VSM%2C_ADC.jpg/220px-Admiral_R._Hari_Kumar_PVSM%2C_AVSM%2C_VSM%2C_ADC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden. Please comply with the User-Agent policy: https://meta.wikimedia.org/wiki/User-Agent_policy in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Адмирал Р. Хари Кумар стана главнокомандващ на ВМС на Индия

Pan.bg 05 дек 2021 | 13:06 views (702) commentaries(0)
img ПАН.БГ

Постът на главнокомандващ на ВМС на Индия зае 59-годишният адмирал Р. Хари Кумар, който замени адмирал Карамбир Сингх, който се пенсионира след 41 години военна служба, съобщи през седмицата The Hindustan Times.

Преди това Кумар ръководеше базираното в Мумбай Западно военноморско командване. Той служи в индийския флот от януари 1983 г.„За мен е голяма чест да заема поста на 25-ти главнокомандващ на ВМС на Индия. Днес ВМС са фокусирани върху националните интереси и предизвикателствата пред морската сигурност. Ще положим всички усилия за решаването на тези проблеми. Аз ще се опитам да надградя постиженията на моите предшественици на този пост", каза адмирал Кумар.

За 38 години от кариерата си той командва самолетоносача Viraat (изведен от експлоатация), военните кораби Ranvir, Nishank и Kora. Завършил е курсове в Военноморския колеж на САЩ, Военния колеж на армията на САЩ и Кралския колеж по отбранителни изследвания в Обединеното кралство.

Както отбелязва The Hindustan Times, адмирал Кумар пое командването на индийския флот в момент, когато са в ход няколко амбициозни програми за обновяване на ВМС. По-конкретно, става дума за завършване на строителството на първия индийски самолетоносач по собствен дизайн "Викрант", производството на разрушители от ново поколение от проекта P15B и дизел-електрически подводници, както и закупуването на многоцелеви хеликоптери.

Освен това изданието обръща внимание на нарастващото присъствие на силите на китайския флот в региона като ново предизвикателство за ВМС на Индия.

източник
милпрес
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0