/ВИДЕО, СНИМКИ/: Франция представи отвътре най-новата си ядрена подводница от клас „Баракуда“

Pan.bg 21 окт 2021 | 19:55 views (1052) commentaries(0)
img pan.bg

Подводницата Suffren има по-високи стелт характеристики от подводниците от клас Rubis.

За първи път журналистите успяха да заснемат репортаж от вътрешността на най-новата френска ядрена многоцелева подводница Suffren от клас Barracuda, която сега се намира в Тулон. Съобщава изданието Navai News.

image

Подводницата Suffren има по-високи стелт характеристики от подводниците от клас Rubis. Това беше постигнато чрез използването на нови технологии и ноу-хау, но все още предстоят много експерименти и тактически иновации, които трябва да бъдат проведени, за да се разгърне напълно потенциала на атомната подводница.

Освен това, въпреки че лодките Barracuda са много по-големи от Rubis (водоизместимост от 5100 тона срещу 2100 тона), техният екипаж е намален - на 63 души вместо на 72 души, което се постига чрез автоматизация на много процеси.

image

Общо Франция планира до 2030 г. да построи шест атомни подводници от клас Barracuda. Към момента са заложени четири от тях, в допълнение към вече построената главна подводница. Също така продължават изпитанията на "бойните възможности", тоест оръжейните системи на атомната подводница Suffren - крилата ракета MdCN от компанията MBDA, тежкото торпедо F21 от компанията Naval Group и капсулата за транспортиране на войници от специалните части.Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com Видео: Naval News

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0